Fem tips för att jobbar hemifrån (oavsett varför)

1. Skapa en jobbplats och bestäm dig för att när du är där så jobbar du . Jag har både en plats och ett signaturspår för att gå in i min jobbroll.

2. Ta fikaraster, från skolan i Finland har jag lärt mig att de räknade ut att barn behöver rörelse minst en gång i timman för att ha fokus, jag tror det gäller för oss vuxna också och att vi även kan behöva skifta fokus av andra skäl.

3. Jobba när du jobbar, ta hand om hemmet när du slutat för dagen. För fokus, för känslan av att det är jobb och för att det känns bättre. Sedan är jag inte expert på saker som försäkringarna i sådan lägen, men de som är det brukar sucka när jag frågar om hur det fungerar om något händer när jag jobbar hemifrån.

4. Gör en deal med familj eller andra du delar hem med om att när du jobbar så jobbar du. Vill ni prata så ta det i en paus eller hur de annars hade gjort om du var på jobbet.

5. Skippa myskläderna, en dag kan det vara härligt, men du kommer tänka jobb mer om du klär dig för jobb.

Och ett sista tips, om du tänkte jobba hemifrån för att du är sjuk, bädda ned dig istället, se en film och vila. På det hela kommer du bli mer produktiv av att vara sjuk och bli frisk snabbt, än att dra ut på sjukdomen genom sjukjobb.

Dela artikeln