Föreläsningar

Föreläsningar

Bäst blir det alltid när vi kan hinna prata om vad ni behöver och tillsammans kan hitta en mix. Men för att ha någonstans att börja är det här de vanligaste ämnena som jag kommer in i bilden och hjälper till med.

 
Chefers vanligaste misstag - och hemligheten bakom långsiktigt ledarskap

Hela tiden stöter vi på dåliga chefer, trots att historien är fylld av exempel på riktigt lyckat ledarskap! Chefer tenderar att gör om samma misstag som många andra och kulturer som blir ineffektiva, toxiska och kränkande i jakten på en framgångsrik organisation. Här är svaren utifrån historiens både starkaste grupper, men också mest lyckade ledarskap. Plus svaret om varför vi ofta har fel ledarskap!

Dags att strunta i enkla modeller som ska passa alla och prata om vad som är den sanna hemligheten bakom organisationer som lyckas. Det lilla som ger framgång. Strunta i quick fix och kör på verkliga lösningar! Även om just den här föreläsningen har ett tydligt svar så är det hemligheten bakom som både är enkel och oerhört komplex, för det handlar om människor!

Det här är föreläsningen som du som chef behöver höra och du som anställd kommer bli upplyft av att få lyssna på. Dessutom är den förankrad i vad som svensk arbetsrätt säger att ni ska göra på rätt sätt.

Att bygga en människa - konsten med ledarskapande

En människa byggs upp av sina erfarenheter, sina drömmar och sin omgivning. Din lycka påverkas av allt från gener till hur du bemöts. Du har många val du kan göra själv, men också vad du gör med det som hänt dig. Å andra sidan har du ett ansvar för alla du möter, som medmänniska, som kollega och lite extra som chef. Vi bygger varandra!

 

Detta är föreläsningen som är en peppig guide på hur du kan jobba både med dig själv, men även hur du kan stödja andra. Vilka knep som både bra chefer använder, men också kollegor och medmänniskor, för att hjälpa oss att skapa bättre människor.

 

Föreläsningen behandlar även hur vi kan arbeta vår egen glädje, självkänsla och intryck på världen. Det blir en resa i varför det är viktigt att vara medveten, både för dig och din karriär.

Detta är föreläsningen om både ledarskap och självledarskap som du behöver, en stund om hur du kan skapa ditt bästa ledarskap för dig och de runt dig. Helt enkelt en föreläsning om hur att skapa ditt och andras bästa jag!

Arbetsglädje på allvar - seriöst spel på jobbet

 

Varje år kommer rapporter om att vi är engagerade mindre än en femtedel av vår tid på jobbet. Tänk vad som skulle kunna hända om vi blev engagerade halva tiden i stället? Eller ännu mer? Lösningen är ofta att ha mer kul på jobbet och att ha en kultur som uppmuntrar till det.

 

Om vi lyckas ha kul på jobbet kommer vi också minska sjukskrivningar och personalomsättning. Något som kanske är ännu mer lockande för vissa är att vi också kommer höja produktiviteten och troligtvis tjäna mer pengar.

 

De flesta vet att det förhåller sig på det här viset men det är lättare sagt än gjort att lyckas skapa en roligare arbetsplats. Den här föreläsningen får er att gå från att bara veta till hur ni faktiskt ska göra. Ni kommer bli mer medvetna om just era hinder för att ha mer roligt på jobbet. Vi tittar på arbetslivets spelregler och hur vi kan förbättra dessa. Som om det var reglerna för ett brädspel. Du får tips om hur du också kan få jobbet att bli mer kreativt med hjälp av lekfullhet och hur du kan kombinera att vara väldigt seriös med att ha oerhört kul på jobbet. Målet är att måndagsmorgonen blir något att längta efter, istället för tvärtom.

Seriöst oseriös - Vinsten med att ha kul på jobbet!

Varje år kommer rapporter om att vi är engagerade mindre än en femtedel av vår tid på jobbet. Tänk vad som skulle kunna hända om vi blev engagerade halva tiden i stället? Eller ännu mer? Lösningen är ofta att ha mer kul på jobbet och att ha en kultur som uppmuntrar till det.

Om vi lyckas ha kul på jobbet kommer vi också minska sjukskrivningar och personalomsättning. Något som kanske är ännu mer lockande för vissa är att vi också kommer höja produktiviteten och troligtvis tjäna mer pengar.

Lycka(s) - En kurs om ledarskap, självledarskap och lycka
En del av självledarskap handlar om vilka förutsättningar som chefer ger sina anställda. En annan del är att som ledare kunna uppmuntra till rätt attityder. Den här föreläsningen handlar om just det, vi tittar på jobbet som en del av det som gör dig lycklig och om det inte är fallet, hur kan du ändra på det? Vi bryter ned lycka i vad det egentligen är och funderar kring vad du själv bär med dig som just du måste ta hänsyn till.
Krisledarskap - Om revolutionerande lyckat ledarskap
Piraternas framgångar i forntiden byggde på att de vände upp och ner på hierarkier och arbetade med att skapa förtroende och visa på tydliga strukturer. Ledarskap handlar mindre och mindre om chefsskap och att ge order och mer och mer om att ha rätt ledarskap för stunden. Helt enkelt att fokusera på lyhördhet och anpassningsförmåga. Och detta är inte något nytt, många av historiens bästa ledare har vetat om det här.
Digitalt arbetsliv - Arbetsmiljö förr, nu och i framtiden
Vad kan vi säga om framtiden och vad borde vi genast justera för att bli effektivare redan idag? Hur har andra redan löst de frågor som hör till en digital och flexibel tid? Den här föreläsningen tar ett avstamp i historiken för att svara på frågor om framtidens arbetsliv. Vi pratar även om hur detta förhåller sig till arbetsrätt, arbetsmiljölagen och era praktiska förutsättningar.
Lycka och arbetsglädje

Varför ni ska arbeta med arbetsglädje och hur ni gör det. Och hur hittar du lycka i din vardag och vad kan du själv göra för att arbetsdagen och fritiden ska bli lika härliga! Föreläsningen handlar om bland annat  vad ni vinner i produktivitet och kreativitet när man har kul på jobbet. Hur man skapar en kultur som engagerar. Och så klart bjuds det även på några skratt och praktiska övningar som du kan ta med hem och använda på ditt jobb.

Mental träning på rätt sätt

Att vi kan träna våra kroppar ser de flesta som självklart – men ännu har den mentala träningen inte slagit igenom på bred front. Vad är egentligen mental träning och hur kan du träna dig mentalt på bästa sätt för att uppnå verkliga resultat? Gunnar lär ut enkla verktyg för mental träning som ni kan börja använda direkt efter föreläsningen.