Killar, nu skärper vi oss!

Jag tycker att även män behöver prata jämställdhet och tänker att det är vi som har stor chans att få den långsamma men nyttiga förändringen att gå snabbare.

Ett steg i det är att jag går och utbildar mig till Normingenjör hos Add Gender AB. Ett annat är att jag har börjat posta regelbundet om likabehandling och könsroller på LinkedIn. Dessa poster är tyvärr de som inte alltid får lika mycket genomslag. Det är också ända ämne där jag fått mothugg av närmst trollig kvalitet och behövt anmäla någon. Och så har jag observerat att de som gillar när jag skriver om det här nästan alltid främst är kvinnor och i en högre utsträckning än i vanliga fall färre män (men jag erkänner att jag inte räknat noggrant utan killgissar).

Så här är en utmaning till alla andra, speciellt om du råkar vara vit, hetro, medelålders, CIS-hetro man, vad sägs om att vi alla en gång i veckan under 2020 postar om vad vi kan göra för att minska klyftorna och ojämlikheterna. Vi hjälps åt att gilla, kommentera och dela just de posterna, vi visar att vi också tror på att vi kan bättre tillsammans om alla får vara med på lika villkor. Är du med?

Mitt mål är att posta åtminstone på LinkedIn på onsdagar om normer och jämställdhet, tänk vad kul om vi kunde vara fler som gjorde det!

Dela artikeln